אפרת ליבפרוינד מציגה: פאי תפוחים שנימוח בפה

אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת ליבפרוינד מציגה: פאי תפוחים שנימוח בפה
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לא סתם פאי, אלא פאי תפוחים ושטרויזל אגוזי לוז. פאי פריך ומופלא במילוי חמצמץ ובציפוי נימוח… נפלא להגיש אותו חם בליווי גלידת וניל

(2 תבניות פאי בקוטר 22 ס"מ או כ-12 טארטים אישיים בקוטר 8-6 ס"מ)

לבצק הפאי:
250 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
170 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים (½ כוס + כף)
2 גרם מלח (קורט)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
420 גרם קמח (3 כוסות)

למלית:
8 תפוחי גראנד או פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
30 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
70 גרם סוכר (⅓ כוס)
50 גרם סוכר חום (¼ כוס)
3 כפות מיץ לימון
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
40 גרם מים (3 כפות)
קורט קינמון

לשטרויזל אגוזי לוז:
120גרם קמח (כוס פחות 2 כפות)
120 גרם סוכר דמררה (כוס + 2 כפות)
120 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
100 גרם אגוזי לוז קצוצים (כוס)

הכנת הבצק:
במיקסר שחובר אליו קרס ההקצפה מערבבים את המזולה עם אבקת הסוכר במשך 5 דקות, מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק פירורי מעט. מפסיקים את פעולת המיקסר ולשים מעט ביד, רק עד שמתקבל כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
על משטח מקומח או בין 2 ניירות אפיה מרדדים את הבצק לעלה בעובי 7 מ"מ.
בעזרת ספטולה או מרית מרימים את עלה הבצק ומרפדים בו את התבניות.
אם הבצק נקרע מעט בזמן העבודה, אין צורך להיבהל. במקומות שנוצרו 'חורים' מוסיפים פיסות בצק ולוחצים עליו מעט כדי להדביק את הטלאים.
מעבירים את התבניות עם הבצק למקפיא לשעתיים.
מעבירים את התבניות לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים את הקלתיות חלקית, 7 דקות בלבד.

הכנת המלית:
במחבת רחבה ממיסים את המזולה ומקפיצים בה את התפוחים עם 2 סוגי הסוכר, מיץ הלימון והקינמון כ-7 דקות. ממיסים את הקורנפלור במים, מוסיפים למחבת ומבשלים עוד 2 דקות.
מסירים מהאש וממלאים את 2 הקלתיות או את הקלתיות האישיות.
במיקסר עם קרס הלישה או הגיטרה מערבבים את כל חומרי השטרויזל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מפזרים את הפירורים בנדיבות מעל התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות או עד השחמה יפה.
הפאי נשמר בהקפאה עד חודש וכדאי לחממו מעט לפני ההגשה.



0 תגובות